Direct Admin

Indien u er voor kiest om een webhosting pakket af te sluiten bij Gemnu BVBA is deze steeds voorzien van het Direct Admin controlepaneel. Dit controlepaneel staat er om bekend het beste van twee werelden te combineren. Enerzijds blinkt ze namelijk uit in eenvoud wat er voor zorgt dat iedereen er zonder probleem mee aan de slag kan. Anderzijds betreft het een krachtig controlepaneel boordevol interessante mogelijkheden. Op deze pagina vertellen we u graag meer over de mogelijkheden waar u als klant bij het Direct Admin controlepaneel over beschikt.

Uitgebreide statistieken over uw website

Het spreekt voor zich dat u ten allen tijde een goed beeld zult willen hebben van de prestaties van uw website en de evolutie die deze doorheen de maanden en jaren heeft meegemaakt. Het Direct Admin controlepaneel zorgt er voor dat u steeds beschikt over uitgebreide statistieken die worden gerealiseerd door Webalizer. Indien u dat wenst spreekt het voor zich dat u altijd nog gebruik kunt maken van Google Analytics, maar in ieder geval beschikt u met Direct Admin altijd over zeer gedetailleerde statistieken die u geheel gratis worden aangeboden.

Beheren van databases en FTP accounts

We kunnen ons vandaag de dag haast geen website meer voorstellen die niet over een database beschikt. Het aanmaken en beheren van een database gebeurt in alle eenvoud wanneer u gebruik maakt van de mogelijkheden van Direct Admin. Het aanmaken en beheren van uw databases gebeurt door middel van het populaire phpMyAdmin waardoor u of de ontwikkelaar van uw website op zeer eenvoudige wijze alle handelingen kan uitvoeren die hij of zij wenst. Het spreekt bovendien voor zich dat ook het FTP management op een zeer gebruiksvriendelijke manier wordt voorgesteld waardoor het aanmaken en verwijderen van FTP accounts een koud kunstje is.

Eenvoudig e-mailadressen aanmaken en beheren

Vanaf het ogenblik dat u voor uw (online) business over een eigen domeinnaam beschikt spreekt het voor zich dat u ook meteen een eigen e-mailadres zult willen aanmaken. Zeg nu namelijk zelf, het staat toch veel professioneler om een e-mailadres van uw eigen bedrijfsnaam te hebben dan bijvoorbeeld een @telenet of @Belgacom adres waar iedereen wel over beschikt. Direct Admin biedt u  in combinatie met de webhosting pakketten van Gemnu BVBA de mogelijkheid om vanuit uw controlepaneel zoveel e-mailadressen voor uw business aan te maken als u maar wenst. Bovendien kunt u rechtstreeks vanuit Direct Admin de outlook settings downloaden waardoor u zich ook hier geen zorgen om hoeft te maken.

Bovenstaande is evenwel nog niet alles. Standaard biedt het Direct Admin controlepaneel u namelijk eveneens de mogelijkheid om forwarders in te stellen. Met andere woorden, e-mails die naar een bepaald adres worden verzonden worden automatisch doorgestuurd naar het e-mailadres dat achter de forwarder zit. Bent u verder even op vakantie en wilt u, uw klanten daar automatisch van op de hoogte brengen? In dat geval kunt u er nog voor kiezen om een autoresponder in te stellen. Zo ontvangen uw klanten of potentiële partners automatisch een professioneel bericht die duidelijk maakt dat u gedurende enige tijd niet of slechts gedeeltelijk bereikbaar bent.

Eenvoudig uw e-mails controleren met Roundcube

Roundcube is één van de vaakst geprezen webmail programma’s. Het programma biedt u als gebruiker de mogelijkheid om waar en wanneer u dat maar wenst uw e-mails te controleren, zelfs wanneer uw outlook of ander e-mailprogramma niet beschikbaar is. Bij thuiskomst kunt u gewoon de e-mails laten inladen in uw vertrouwde e-mailprogramma waardoor er geen belangrijke berichten verloren gaan. Indien u dat wenst kunt u steeds een kopie van uw ontvangen e-mails op de server zelf bewaren. Bij een eventuele crash van uw computer zijn de e-mails dan nog gewoon op de server terug te vinden.

Instellen van subdomeinen

Een andere mogelijkheid die door het Direct Admin controlepaneel wordt aangeboden is het aanmaken van zogenaamde subdomeinen. We geven een voorbeeld. Stel dat uw bedrijf zich richt op verschillende sectoren waar u het liefst een apart onderdeel voor wenst aan te maken. Dat is perfect mogelijk. Het enige wat u daarvoor dient te doen is een subdomein aanmaken. Een bakker die de domeinnaam bakker.be heeft geregistreerd kan op deze manier zeer eenvoudig de subdomeinen brood.bakker.be en taartjes.bakker.be aanmaken. Door gebruik te maken van één van de webhosting pakketten van Gemnu BVBA kunt u bovendien een ongelimiteerd aantal subdomeinen aanmaken voor uw website!

Een gebruiksvriendelijk en compleet controlepaneel

Bovenstaande mogelijkheden zijn slechts het neusje van de zalm. Deze functionaliteiten maken evenwel op zich reeds duidelijk dat Direct Admin een zeer krachtig en uitgebreid controlepaneel is. Dit hoeft beginnende internetgebruikers evenwel niet af te schrikken. Direct Admin staat er immers om bekend niet alleen een veelzijdig, maar ook een gebruiksvriendelijke controlepaneel te zijn waardoor ze werkelijk door iedereen kan worden gebruikt. Mocht u toch ergens niet helemaal uitkomen kunt u steeds contact opnemen met onze supportdesk. Zij helpen u graag verder!