Gemnu BVBA Blog

Waarom een SSL certificaat gebruiken voor uw website?

Geplaatst op: 25 maart 2018

De beveiliging van uw website, in het bijzonder deze met betrekking tot de persoonsgegevens die door klanten en gebruikers worden verstrekt is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Toch is het opmerkelijk dat er nog steeds heel wat websites op het internet zijn terug te vinden die niet over een SSL-certificaat beschikken. Een dergelijk certificaat brengt een beveiligde HTTPS-verbinding tot stand waardoor de data die wordt uitgewisseld tussen de computer van de gebruiker en de website die hij of zij bezoekt wordt versleuteld. Heeft u er ook nog niet voor gekozen om een SSL-certificaat te installeren op uw website? In dat geval vertellen we u in dit blogartikel graag waarom u hier maar beter alsnog (binnen korte termijn) voor kunt kiezen.

Lees meer


Wat zijn featured snippets?

Geplaatst op: 20 januari 2017

Wanneer u een bepaalde vraag intypt in de zoekmachine Google heeft u ongetwijfeld reeds ondervonden dat soms meteen het antwoord wordt aangeboden in een speciaal daarvoor bestemde blok tekst. Dit zorgt er voor dat de gebruiker het antwoord op zijn of haar vraag reeds heeft gevonden nog vooraleer er doorgeklikt moet worden naar de website van een derde partij. Dat lijkt op het eerste zicht misschien een beetje nadelig voor uw online business, maar dat hoeft niet noodzakelijkerwijs het geval te zijn. Wist u bijvoorbeeld dat u ook uw voordeel kunt doen met deze ‘featured snippets’? Hoe? Dat komt u te weten in dit blogartikel!

Lees meer


Het realiseren van een goede website structuur

Geplaatst op: 27 december 2016

Het is één van de eerste zaken waar u op moet focussen tijdens het opzetten van een SEO vriendelijke website of webshop. We hebben het hier uiteraard over de structuur van uw online business. Om er zeker van te zijn dat alle verkeer die naar uw website of webshop wordt gestuurd zo optimaal mogelijk wordt benut is het steeds van belang om gebruik te maken van een overzichtelijke structuur. Bovendien moet ze niet alleen logisch zijn voor de zoekmachines, maar tevens voor uw bezoekers. Hoe u dat precies doet en met welke valkuilen er rekening moet worden gehouden vertellen we u graag in dit blogartikel.

Lees meer


Hoe een goed blogartikel schrijven? (deel 1)

Geplaatst op: 19 december 2016

Eerder hebben we in onze blog reeds aangegeven hoe belangrijk het is om op vandaag uw website of webshop te voorzien van een blog waarin actuele informatie of tips worden verstrekt. Lang niet iedereen beschikt evenwel zomaar over de mogelijkheid om een echt kwalitatief blogartikel te schrijven. Uiteraard is het schrijven op zich niet zo’n groot probleem, maar weet u de juiste toon aan de dag te leggen? Kunt u bovendien uw lezers blijven boeien tot het einde van het artikel en heeft u op het einde van de rit precies datgene vertelt wat u in gedachten had? Het schrijven van een echt kwalitatief blogartikel dat uw (potentiële) klanten echt interesseert is niet zo eenvoudig als het op het eerste zicht misschien wel lijkt. In dit artikel zetten we alvast vijf interessante tips voor u op een rijtje die u kunnen helpen bij het schrijven van een echt kwalitatief blogartikel.

Lees meer


Het belang van de Disavow Tool anno 2016

Geplaatst op: 24 oktober 2016

Het is alweer vier jaar geleden dat Google er voor koos om webmasters de mogelijkheid te bieden om bepaalde links te laten negeren in het linkprofiel van hun website(s). Deze mogelijkheid moest een oplossing bieden tegen de vervelende praktijken waarbij een derde partij door het laten plaatsen van links op websites met een slechte reputatie één van diens belangrijkste concurrenten onderuit kon halen. Door het uploaden van een eenvoudig tekstbestand voorzien van de kwalijke URL’s kan het linkprofiel van uw website als het ware gereinigd worden. Wat is de functie nu van deze tool vier jaar later en is het gebruik er van wel of niet aan te raden?

Lees meer


Het belang van een blog voor een online business

Geplaatst op: 17 oktober 2016

De voorbije jaren is er tot op het vervelende af benadrukt hoe belangrijk het kan zijn voor een bedrijf om te bloggen. Toch valt het op dat er nog steeds heel wat websites en vooral webwinkels bestaan waar dit niet wordt gedaan. Het ‘actueel’ houden van de website wordt dan bijvoorbeeld gerealiseerd door middel van een Facebook feed, maar het spreekt voor zich dat dit ver van hetzelfde is. Bedrijven die er niet voor kiezen om te bloggen dienen er rekening mee te houden dat ze hun eigen toekomst ondermijnen. Om deze stelling kracht bij te zetten hebben we dit blogartikel geschreven waarin we aangeven waarom bloggen nu precies zo belangrijk is.

Lees meer


Waarom heeft een wellnesscentrum een website nodig?

Geplaatst op: 11 april 2016

Regelmatig worden wij gecontacteerd door zelfstandigen die zichzelf de vraag stellen of een website laten ontwikkelen voor hun bedrijf wel interessant is of niet. De laatste tijd krijgen we steeds vaker deze vraag van wellnesscentra. Omwille van het feit dat het een terugkomende vraag is hebben we er voor gekozen om de verschillende redenen waarom een website voor een wellnesscentrum interessant kan zijn even op een rijtje te zetten in een voor eigenaars van een dergelijke zaak toch zeer interessant blogartikel.

Lees meer


WordPress updaten, niet vergeten!

Geplaatst op: 6 april 2016

WordPress is één van de populairste content management systemen die op de markt zijn terug te vinden. Er zijn dan ook bijzonder veel interessante voordelen verbonden aan dit systeem. WordPress maakt het bijvoorbeeld op zeer eenvoudige wijze mogelijk om uw website te beheren. Veel mensen denken nog steeds dat een website die ze zelf kunnen beheren handenvol geld moet kosten. Tegenwoordig is dat zeker en vast niet langer het geval, in tegendeel. Door gebruik te maken van WordPress beschikt u namelijk over een zeer uitgebreid en gebruiksvriendelijk content management systeem welke ook nog eens volledig gratis is.

Hoe (financieel) interessant een dergelijk opensource systeem ook mag zijn, het is altijd van belang om er voor te zorgen dat deze steeds up 2 date is. Met andere woorden, wanneer u ziet verschijnen dat er een nieuwe update voor het systeem beschikbaar is doet u er goed aan om deze meteen uit te laten voeren. Zo kunt u heel wat vervelende situaties voorkomen. Wij geven u alvast graag enkele goede redenen waarom u er goed aan doet op WordPress ten allen tijde up 2 date te houden.

Lees meer


Wat is affiliate marketing?

Geplaatst op: 7 februari 2016

Denkt u dat het alleen voor bedrijven mogelijk is om geld te verdienen met een website? Absoluut niet! Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om bijvoorbeeld een website of weblog op te zetten met hun hobby als onderwerp. Dit resulteert vaak in zeer complete en vooral erg interessante websites boordevol informatie die voor de doelgroep een interessante meerwaarde kan betekenen. Alleen, hoe kunt u nu geld verdienen met zo’n website? Dit kan op verschillende manieren. In dit artikel gaan we alvast een zeer interessante mogelijkheid aan u voorstellen, namelijk affiliate marketing.

Lees meer