Het belang van een blog voor een online business

De voorbije jaren is er tot op het vervelende af benadrukt hoe belangrijk het kan zijn voor een bedrijf om te bloggen. Toch valt het op dat er nog steeds heel wat websites en vooral webwinkels bestaan waar dit niet wordt gedaan. Het ‘actueel’ houden van de website wordt dan bijvoorbeeld gerealiseerd door middel van een Facebook feed, maar het spreekt voor zich dat dit ver van hetzelfde is. Bedrijven die er niet voor kiezen om te bloggen dienen er rekening mee te houden dat ze hun eigen toekomst ondermijnen. Om deze stelling kracht bij te zetten hebben we dit blogartikel geschreven waarin we aangeven waarom bloggen nu precies zo belangrijk is.

Maak de expertise van uw bedrijf duidelijk

Het eerste voordeel is meteen ook één van de belangrijkste. Door te bloggen wordt het namelijk duidelijk dat u als bedrijf weet waarover u praat. Als expert bent u dan ook uitstekend op de hoogte over het product dat u verkoopt of de dienst die u levert. Door te bloggen kunt u de buitenwereld op zeer eenvoudige wijze overtuigen van deze expertise waardoor het werkelijk zeer eenvoudig mogelijk wordt om nieuwe klanten aan te trekken.

Nieuwe, actuele content voor uw website of webshop

Alle webmasters zijn er zich tegenwoordig (hopelijk) wel van bewust dat het regelmatig toevoegen van nieuwe content op hun website of webshop van cruciaal belang is om niet alleen een hoge positie in de zoekresultaten te verkrijgen, maar ook vast te kunnen houden. Door regelmatig nieuwe content toe te voegen onder de vorm van een blogartikel blijven zoekmachines geïnteresseerd in uw online business en dat zorgt gegarandeerd voor betere rankings. Bovendien geeft dit de bezoeker van uw website of webshop ook aan dat er nog steeds wordt geüpdate, iets wat het vertrouwen uiteraard alleen maar ten goede komt.

Een goede blogpost wordt vaak gedeeld

Het belang van een blog voor een online business 2Social media speelt tegenwoordig een enorm grote rol in de keuzes die mensen op het internet maken. Bovendien is het algemeen bekend dat er vanuit social media met Facebook op kop zeer vaak zogenaamde impulsaankopen gebeuren. Door het opstellen van een interessant blogartikel zult u kunnen vaststellen dat deze maar wat graag zal worden gedeeld via Facebook, maar ook via bijvoorbeeld Twitter. Dit kan er niet uitsluitend voor zorgen dat uw bedrijf meer bekendheid krijgt, daarnaast worden er meteen ook nieuwe klanten aangetrokken die u weer een extra omzet en wint opleveren.

Conclusie

Bovenstaande maakt duidelijk dat bloggen voor uw online business een bijzonder belangrijke meerwaarde kan realiseren. Door regelmatig een blogartikel te schrijven blijft uw website of webshop niet alleen actueel ogen, daarnaast scoort u goede punten bij de zoekmachines en zult u merken dat er veel meer over uw bedrijf gepraat wordt op social media. Al deze verschillende zaken zullen uiteindelijk gaan bijdragen aan niet alleen een grotere interesse vanuit potentiële klanten, maar ook een verhoging van de omzet en de daarmee gepaard gaande winsten. We durven dan ook gerust te stellen dat u door niet te bloggen de toekomst van uw online business behoorlijk ondermijnt.

Niet zelf bloggen? U kunt het ook uitbesteden!

Veel mensen die eigenaar zijn van een online business hebben vaak niet de tijd om zelf te bloggen. Dat is zonde, want op deze manier loopt u heel wat interessante voordelen mis. Dit hoeft echter niet noodzakelijk zo’n groot probleem te zijn. U kunt er namelijk ook voor kiezen om het bloggen uit te besteden. De ervaren tekstschrijvers van Gemnu BVBA verdiepen zich in uw product of dienst waarna er op periodieke basis zeer interessante blogartikelen kunnen worden geschreven. Klinkt dit voor u als muziek in de oren? Aarzel dan niet langer en neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!


Afbeeldingen in dit blogartikel: © Rawpixel.com / Shutterstock