Het realiseren van een goede website structuur

Het is één van de eerste zaken waar u op moet focussen tijdens het opzetten van een SEO vriendelijke website of webshop. We hebben het hier uiteraard over de structuur van uw online business. Om er zeker van te zijn dat alle verkeer die naar uw website of webshop wordt gestuurd zo optimaal mogelijk wordt benut is het steeds van belang om gebruik te maken van een overzichtelijke structuur. Bovendien moet ze niet alleen logisch zijn voor de zoekmachines, maar tevens voor uw bezoekers. Hoe u dat precies doet en met welke valkuilen er rekening moet worden gehouden vertellen we u graag in dit blogartikel.

De waarde die Google hecht aan uw website structuur

Wat maakt de structuur van uw website zo belangrijk foto2Een website die beschikt over een goed uitgekiende structuur zal altijd een meerwaarde opleveren met betrekking tot uw ranking in de zoekmachines. Door middel van een goede opbouw wordt het voor zoekmachines als Google dan ook meteen duidelijk wat nu precies de interessantste content is op uw website. Dit is belangrijk, want het logische gevolg is dat net deze content het meest naar voor zal worden gebracht in de zoekresultaten. Niet alleen de structuur van het menu op uw website speelt op dit vlak een rol. Denk bovendien ook eens aan interne linkbuilding in de content zelf. Schrijft u bijvoorbeeld regelmatig een blog? Wees er dan zeker van dat er één of meerdere keren in elk blogartikel wordt gelinkt naar een andere, relevante pagina die deel uitmaakt van uw website.

Concurreer niet met uzelf

Het is vandaag de dag al moeilijk genoeg om te proberen opboksen tegen de vele andere websites en webshops die er op het internet zijn terug te vinden. Dit zorgt er voor dat u niet ook nog eens tegen uzelf wenst te concurreren. Toch is dat precies wat er soms gebeurt. Neem nu bijvoorbeeld dat u vijf blogartikelen heeft geschreven over uw product of dienst. Hoe kan Google dan weten welke van deze vijf teksten voor u en uw bezoekers het interessantst is? Door een goede en doeltreffende structuur toe te passen in uw website en door het merendeel van uw relevante, interne links richting één bepaalde blogpost te sturen kan dit op eenvoudige wijze worden gerealiseerd.

Cruciaal voor de gebruikservaring op uw website

Wat maakt de structuur van uw website zo belangrijk foto3Bij het opzetten van een website mag er nooit alleen maar aandacht worden besteed aan de SEO. Hoe belangrijk SEO vandaag de dag ook mag zijn, de gebruikservaring moet eigenlijk ten allen tijde primeren. Op dit vlak is het dan ook zeer belangrijk dat uw bezoekers meteen die informatie of dat ene product vinden waar ze naar op zoek zijn. Extra hulpmiddelen kunnen hierbij uiteraard worden ingezet, zoals het integreren van een zoekmachine. Toch is dit slechts een bijkomstig gegeven en moeten uw bezoekers via de gewone navigatie snel en eenvoudig in staat zijn om de weg te vinden naar het antwoord op hun vraag. Hou op dit vlak altijd in het achterhoofd dat een tevreden klant een terugkomende klant is.

Blijf werken aan een goede structuur

In de basis kan uw website of webshop over een goede structuur beschikken, maar het is erg belangrijk om hier altijd aandacht aan te blijven besteden. Worden er pagina’s verwijderd omdat ze bijvoorbeeld niet meer relevant zijn? Wees er dan zeker van dat u een redirect instelt. Bij het verder uitbouwen van uw website of webshop is het bovendien eveneens belangrijk om de nodige aandacht te blijven besteden aan de exacte structuur. Een groeiende online business wil niet zelden nog wel eens onoverzichtelijk worden. Zorg er voor dat dit ten allen tijde kan worden voorkomen.


Wat kan Gemnu BVBA op dit vlak voor u betekenen?

Gemnu BVBAOndanks de interessante tips die worden gegeven in dit blogartikel kunnen we ons best voorstellen dat niet iedereen zomaar in staat zal zijn om een echt glasheldere en optimaal converterende structuur voor zijn of haar online business op te zetten. Op dit vlak kunnen wij van Gemnu BVBA u uitstekend van dienst zijn. Wij kunnen er namelijk niet alleen voor zorgen dat uw online business over een goede basisstructuur beschikt, daarnaast kunnen wij u tijdens het uitbouwen adviseren met betrekking tot de categorieën die aangemaakt dienen te worden, de permalinks waar gebruik van moet worden gemaakt en ga zo maar door. Op deze manier bent u er alvast zeker van dat de structuur van uw website of webshop u geen stokken in de wielen kan steken. Bent u hierin geïnteresseerd? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat.