Waarom heeft een wellnesscentrum een website nodig?

Regelmatig worden wij gecontacteerd door zelfstandigen die zichzelf de vraag stellen of een website laten ontwikkelen voor hun bedrijf wel interessant is of niet. De laatste tijd krijgen we steeds vaker deze vraag van wellnesscentra. Omwille van het feit dat het een terugkomende vraag is hebben we er voor gekozen om de verschillende redenen waarom een website voor een wellnesscentrum interessant kan zijn even op een rijtje te zetten in een voor eigenaars van een dergelijke zaak toch zeer interessant blogartikel.

Online vindbaarheid is cruciaal

Voor eender welke zaak geldt op vandaag dat online vindbaarheid bijzonder belangrijk is. Veel ondernemers staan er nog altijd niet bij stil, maar iedere dag opnieuw gaan misschien wel honderden mensen uit uw eigen regio op zoek naar leuke adresjes om te genieten. Wanneer u dan niet over een website beschikt wordt u logischerwijs ook niet gevonden. Hierdoor kunt u niet alleen behoorlijk veel klanten mislopen, daarnaast staat dit ook de verdere groei van uw onderneming uiteraard in de weg. Verschillende eigentijdse SEO technieken kunnen er bovendien voor zorgen dat net uw wellnesscentrum of andere onderneming uitblinkt in de massa. Zo bent u er zeker van dat potentiële klanten als eerste met uw wellnesscentrum in contact komen en niet met deze van uw directe concurrenten.

Gedrukte marketing volstaat niet langer

Heel veel wellnesscentra kiezen er vandaag de dag nog steeds voor om een advertentie te plaatsen in gedrukte media. Dat is op zich geen probleem en het zorgt voor een zekere vorm van prestige, maar eigenlijk volstaat dit niet langer. Vroeger was een mooi artikel of een opvallende advertentie in een tijdschrift voldoende om iemand te overhalen om aan uw zaak een bezoekje te brengen. Vandaag de dag gaan ze evenwel liever eerst even via het internet controleren wat klanten over uw zaak te zeggen hebben. Bovendien hebben mensen ook meer argwaan gekregen waardoor ze graag wat beeldmateriaal willen zien vooraleer een duur arrangement te boeken. Het beschikken over een website is dus ook op dit vlak een absolute must.

Is een Facebookpagina voldoende?

Waarom zou u er als wellnesscentrum nu voor moeten kiezen om een website te laten ontwikkelen wanneer u ook gewoon een gratis Facebookpagina aan kan maken? Hoe interessant social media (met Facebook misschien wel op kop) ook mag zijn, een website is voor een onderneming nog steeds uitermate belangrijk. Beschikken over een website zorgt er voor dat uw onderneming professionaliteit uitstraalt en dat ontbreekt vaak bij een Facebookpagina. Hoewel we het zeker en vast aanraden om op uw zaak te vertegenwoordigen op social media moet u het eerder zien als een aanvulling in plaats van een vervanging ten opzichte van uw website. De combinatie van beiden zorgt voor een uitstekende vindbaarheid voor potentiële klanten en zal dan ook ongetwijfeld kunnen bijdragen aan de (verdere) groei van uw onderneming.

Geef de informatie waar uw klanten naar op zoek zijn

Hoe vaak komt het niet voor dat u wordt opgebeld met de vraag wat uw openingsuren precies zijn, welke verschillende arrangementen er mogelijk zijn, etc. De tijd die u moet stoppen in het telkens opnieuw beantwoorden van dezelfde telefonische vragen kan zeer eenvoudig uitgespaard worden. Wanneer uw wellnesscentrum een website heeft kunt u namelijk de openingsuren zeer eenvoudig vermelden en daarnaast kunt u ook een overzicht plaatsen van de verschillende arrangementen die beschikbaar zijn. Bovendien is het eveneens een mogelijkheid om bezoekers te overhalen door middel van mooie foto’s en misschien wel een aanstekelijke presentatie van uw wellnesscentrum. U zal merken dat op deze manier potentiële klanten op zeer efficiënte wijze kunnen worden overtuigd om te kiezen voor uw wellnesscentrum en niet voor die van uw concurrenten.

Een voordelige website voor uw wellnesscentrum?

Bovenstaande zijn slechts enkele van de vele redenen waarom u er als eigenaar van een wellnesscentrum altijd goed aan doet om er voor te kiezen om een website te laten ontwikkelen. Bovendien is het een vaak gehoord misverstand dat een website altijd zeer veel geld kost. Wij van Gemnu BVBA willen het voor alle ondernemingen mogelijk maken om zichzelf online te presenteren. Speciaal voor wellnesscentra hebben we dan ook een uniek pakket uitgewerkt die een eigentijdse, professionele en responsive website op maat bevat tegen een zeer voordelig prijskaartje. Heeft u ook interesse om voor uw wellnesscentrum een website te laten ontwikkelen en wilt u zeker zijn van de best mogelijke prijs? Aarzel dan geen moment langer en neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!