Wat is affiliate marketing?

Denkt u dat het alleen voor bedrijven mogelijk is om geld te verdienen met een website? Absoluut niet! Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om bijvoorbeeld een website of weblog op te zetten met hun hobby als onderwerp. Dit resulteert vaak in zeer complete en vooral erg interessante websites boordevol informatie die voor de doelgroep een interessante meerwaarde kan betekenen. Alleen, hoe kunt u nu geld verdienen met zo’n website? Dit kan op verschillende manieren. In dit artikel gaan we alvast een zeer interessante mogelijkheid aan u voorstellen, namelijk affiliate marketing.

Wat is affiliate marketing?

De eerste vraag die u zich nu ongetwijfeld zult stellen is wat affiliate marketing precies is. Het basisprincipe van affiliate marketing is dat bezoekers van uw website geïnteresseerd zijn in diverse producten of diensten die gerelateerd zijn aan de informatie die u verstrekt. Met andere woorden, heeft u een weblog met voetbal als onderwerp, dan kan het zomaar gebeuren dat uw bezoekers leuke boeken over deze sport willen aankopen, een abonnement willen afsluiten op sportzenders of ga zo maar door. Wanneer een bezoeker via uw website een bepaalde dienst afsluit zult u hiervoor geld ontvangen. Dit kan een vastgesteld bedrag zijn, maar ook een percentage van het verkoopbedrag. Op deze manier kunt u door middel van uw eigen website of weblog snel een leuk (extra) inkomen opbouwen.

Hoe starten met affiliate marketing?

Veel mensen zijn het er over eens dat marketing vaak zeer complex in elkaar zit. Dat geldt niet voor affiliate marketing. Affiliate marketing is zeer toegankelijk voor iedereen die een website heeft, ongeacht over welke eventuele marketing kennis u al dan niet beschikt. Het eerste wat u moet doen is u aanmelden bij een affiliate marketing programma. In België en Nederland bestaan er verschillende zeer interessante programma’s die een aantal van de grootste en populairste adverteerders binnen uw vakgebied in hun klantenbestand hebben zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan affiliate marketing programma’s als TradeTracker en Daisycon, maar ook aan Zanox en affilinet. U aanmelden met uw website of weblog bij deze programma’s is zeer eenvoudig en bovendien volledig gratis.

Overal en altijd geld verdienen met uw website

Door gebruik te maken van de mogelijkheden die affiliate marketing u als eigenaar van een website te bieden heeft wordt een belangrijke meerwaarde voor uw financiële situatie gecreëerd. Uw website is net als uw affiliate marketing campagnes immers altijd actief. Dit zorgt er voor dat u ook ten allen tijde geld kunt verdienen. Ligt u te slapen en brengt er iemand een bezoek aan uw website die een bepaald product aankoopt of een dienst afsluit? Dan zult u geld verdienen. Of misschien bent u wel op vakantie en ligt u heerlijk te genieten onder een warme zon met een lekkere cocktail in de hand? Ook dan werkt uw website voor u verder!