WordPress updaten, niet vergeten!

WordPress is één van de populairste content management systemen die op de markt zijn terug te vinden. Er zijn dan ook bijzonder veel interessante voordelen verbonden aan dit systeem. WordPress maakt het bijvoorbeeld op zeer eenvoudige wijze mogelijk om uw website te beheren. Veel mensen denken nog steeds dat een website die ze zelf kunnen beheren handenvol geld moet kosten. Tegenwoordig is dat zeker en vast niet langer het geval, in tegendeel. Door gebruik te maken van WordPress beschikt u namelijk over een zeer uitgebreid en gebruiksvriendelijk content management systeem welke ook nog eens volledig gratis is.

Hoe (financieel) interessant een dergelijk opensource systeem ook mag zijn, het is altijd van belang om er voor te zorgen dat deze steeds up 2 date is. Met andere woorden, wanneer u ziet verschijnen dat er een nieuwe update voor het systeem beschikbaar is doet u er goed aan om deze meteen uit te laten voeren. Zo kunt u heel wat vervelende situaties voorkomen. Wij geven u alvast graag enkele goede redenen waarom u er goed aan doet op WordPress ten allen tijde up 2 date te houden.

Waarom is WordPress updaten zo belangrijk?

1.) De veiligheid van een WordPress website

Het ontwikkelingsteam achter WordPress stelt alles in het werk om het CMS zo optimaal mogelijk te beschermen tegen mensen met kwade bedoelingen zoals hackers. De veiligheid is dan ook de nummer één reden waarom u er als webmaster altijd voor zou moeten kiezen om de versie van uw WordPress website ten allen tijde actueel te houden. Van zodra er een nieuwe versie van het populaire CMS wordt gelanceerd zijn hackers reeds aan het bestuderen of er ergens een zwakke plek in de beveiliging is terug te vinden die ze kunnen uitbuiten. Het vinden van een dergelijke zwakke plek is niet zo eenvoudig en vooraleer ze hem daadwerkelijk hebben gevonden is er waarschijnlijk alweer een nieuwe update die het foutje oplost. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat zomaar even 83 procent van alle gehackte WordPress website niet up 2 date waren. Dit toont meteen het belang aan van zo snel mogelijk updaten bij een nieuwe WordPress versie.

2.) Het oplossen van (kleine) fouten

Er komt behoorlijk wat kijken bij het ontwikkelen van een content management systeem. Bovendien is het altijd mogelijk dat er ergens een probleempje in de programmeertaal sluipt waardoor problemen kunnen ontstaan. De populariteit van WordPress is echter zo enorm dat dergelijke foutjes door de community al snel worden opgemerkt en worden verholpen. Op deze manier kunt u als gebruiker steeds rekenen op een volledig correct functionerend CMS en dat zonder dat u hiervoor ook maar één enkele euro dient te betalen.

3.) Toevoegen van nieuwe functionaliteiten

Last but not least, het updaten van WordPress maakt het uiteraard eveneens mogelijk om de functionaliteit te verbeteren. Technieken staan niet stil waardoor er continue mee moet worden geëvolueerd. Door het tijdig updaten van je WordPress website wordt er voor gezorgd dat u als webmaster steeds beschikt over de laatste nieuwe mogelijkheden die niet alleen de kwaliteit, maar ook de gebruiksvriendelijk van uw website aanzienlijk kunnen verbeteren.

Verzeker uzelf van een echt veilige WordPress website!

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn, er voor kiezen om uw WordPress website tijdig te updaten is van groot belang. Hoewel iedere update op haar beurt misschien weer enkele nieuwe risico’s met zich meebrengt is het wel zo dat ze er voor zorgt dat u als webmaster altijd over een betrouwbare website beschikt die goed is beschermd tegen potentiële indringers en die u bovendien ook nog eens altijd voorziet van de meest eigentijdse mogelijkheden en functies. Heeft u hulp nodig bij het updaten van uw WordPress website of treedt er een foutmelding op? In dat geval helpen de experts van Gemnu BVBA u hier graag mee verder!