Groen slotje en ‘veilig’ melding verdwijnen uit Google Chrome

Google heeft op haar blog bekend gemaakt dat het inmiddels bekende groene slotje evenals de ‘veilig’ melding bij websites die beschikken over een SSL-certificaat zullen komen te verdwijnen. Het groene slotje zal vanaf september van dit jaar vervangen worden door een grijs slotje terwijl de ‘veilig’ melding die voorheen te zien was definitief komt te verdwijnen. Google heeft bovendien reeds laten optekenen dat het uiteindelijk volledig af wil van het slotje. Dit omdat de internetgigant van mening is dat het internet standaard veilig moet zijn voor elke gebruiker.

Markering als ‘onveilig’ voor websites zonder SSL-certificaat vanaf juli 2018

Eerder stond in ons blog onderdeel reeds te lezen dat Google er voor heeft gekozen om websites zonder SSL-certificaat vanaf juli van dit jaar te gaan markeren als ‘onveilig’. Ook op dit vlak zal ze uiteindelijk nog een stap verder gaan. Vanaf oktober van dit jaar zal deze melding namelijk in het rood worden aangegeven. Mensen die eigenaar zijn van een website of webwinkel die (nog) niet over een SSL-certificaat beschikt doen er dan ook goed aan om deze tijdig aan te vragen. Het spreekt namelijk voor zich dat een ‘niet veilig’ melding alles behalve vertrouwen schept bij uw bezoekers en dus uw potentiële klanten.

Een SSL-certificaat bestellen voor uw website of webshop?

Heeft u nog steeds een website of webshop die niet beschikt over een beveiligde verbinding? Wilt u voorkomen dat uw bezoekers binnenkort geconfronteerd worden met een ‘niet veilig’ melding? In dat geval dient u er voor te kiezen om een SSL-certificaat aan te vragen. Een SSL-certificaat kan bij Gemnu BVBA worden aangekocht vanaf een kostprijs van 35 euro per jaar. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en / of voor het bestellen van uw SSL-certificaat!